Hjernetrim for hunden

Hunden din må trene hjernen sin så vel som kroppen. Alle hunder har godt av å bruke hodet, men det er spesielt viktig for rastløse hunder, som ikke får nok utløp for all energien sin ved bare å gå tur. Alle kunster du lærer hunden din aktiviserer hjernen, men begynn forsiktig og ikke krev for mye av hunden i begynnelsen.

Her er noen enkle øvelser du kan gjøre med hunden din:

”Toalettrullen”

Spar kjernen på toalettrullen når den er brukt opp. Legg en hundegodt inni og brett inn på begge sider slik at godten ikke faller ut. Gi den så til hunden. Hunden skal selv prøve å åpne den. Gjør dette noen ganger i uken og du vil se fremskritt for hver gang, hunden blir flinkere og flinkere til å åpne toalettrullen og få ut godsaken.

”Boksen”

Sett en boks eller skål (i plast) opp ned over en hundegodt og la hunden prøve å få den ut. Den vil skyve boksen langs gulvet og etter hvert lære seg hvordan den raskest mulig kan få tak i godten.

”Søk”

Før du gjør denne øvelsen må hunden ha lært seg å sitte og bli på stedet. Gjem godten en plass hunden ikke ser, og si ”søk”. Hunden skal da finne godten ved hjelp av luktesansen. Begynn med å gjemme godten der hvor hunden ser deg, og avanser så etter hvert til å gjemme den lenger borte fra hunden. Er liten vri på denne leken er at du selv går å gjemmer deg når dere er på tur. Dere bør da være to slik at den ene kan gjemme seg og den andre kan be hunden søke. Ha hunden løs hvis den lyer på innkalling, ellers kan den som ikke gjemmer seg ha hunden i bånd og la den styre veien for å finne deg.

 
Linker