Før du adopterer en katt

Vil du gi et trygt og kjærlig hjem til en av våre små venner?

Når telefonen vår ringer og noen ønsker å gi en av våre katter et hjem prøver vi å finne ut hva slags hjem dette vil bli for katten ved å stille en del spørsmål. Noen synes kanskje det er ubehagelig, men de aller aller fleste forstår at det er viktig for å finne riktig hjem til riktig katt. For oss er det viktigste at kattene får et optimalt trygt og kjærlig hjem.

Er du/dere mye borte fra hjemmet grunnet skole, jobb, besøk, turer osv, vil vi anbefale at dere adopterer to katter. Da får de selskap i hverandre, samt at samvittigheten din blir så mye bedre når du er ofte borte.

Dette er viktig for oss

Vi jobber alltid for å finne de beste hjem til våre firbente venner. Mange av kattene vi adopterer bort har vært gjennom store traumer både fysisk og psykisk, derfor er det katten som står i fokus hos oss. Vi ber deg tenke nøye gjennom følgende:

 • Har du tekt over at katten kan leve i 15-20 år? Har du mulighet til å ha et kjæledyr så lenge?
 • Har du tid til en katt? Katten er selskapssyk, og dersom du har innekatt, anbefaler vi 2, slik at de kan aktivisere hverandre, og holde hverandre med selskap når du ikke her hjemme.
 • Har du sjekket deg og dine nærmeste for allergi?
 • Har du tenkt over hvem som skal passe katten om du reiser bort?
 • Vil katten få den samme sentrale rollen i ditt liv selv om du endrer livssituasjon (skole, jobb, familie)?
 • Bor du trafikksikkert til? Om ikke, vil du ha en innekatt?
 • Har du råd til skikkelig fôr til katten (Hill's, Royal Canin) og til veterinærutgifter dersom katten skulle bli syk?
 • Vil du holde katten innendørs om natten? Det er da de fleste ulykker skjer.
 • Er du villig til å betale en overtagelsessum som inkluderer kastrering/sterilisering/chip/vaksinering og øremerke?

Dersom du kan svare JA på alle disse punktene, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss for en videre katteprat. Vi kan da hjelpe deg å finne drømmepusen din.

* Mange skaffer seg katt i det de begynner å stifte familie: "Hus, kjæreste, Volvo og katt". Men hva når barn blir et alternativ? Vil det være greit at dere har katt da? Vil katten fremdeles leve like godt og trygt da?

** HJERTEVENNER er katter som vi av ulike årsaker ønsker skal finne et nytt hjem sammen og samtidig. Da har vi forståelse for at vanlig pris for to katter blir en stor utgift samtidig som andre ting til kattene må skaffes. For oss er gode hjem og det at kattene får bo sammen og flytte samtidig viktigere enn pris. Der er maaange gode fordeler med å ha to katter, spesielt når kattene liker hverandre fra første stund!

Vi anbefaler å vaksinere katten årlig for å unngå at katten blir smittet av bl.a. katteinfluensa og kattepest – sykdommer som ofte er dødelige. 1. og 2. gangs vaksinen kan du avtale å gjøre til vår pris på vår dyreklinikk. Samtidig med vaksinen bør du få en tannsjekk og helsesjekk på katten.

Dette er fordelene ved å velge en liten venn fra oss

 • Du gir hjem til en katt som virkelig fortjener det og trenger det.
 • Økonomisk lønnsomt med tanke på sterilisering/kastrering/øremerking/chipping/vaksinering.
 • Om en uventet situasjon plutselig skulle oppstå, er vi kattens øverste eier og kan hjelpe.

OBS! Om vi må ta katten i retur av årsaker vi eller katten ikke kan lastes for, så som allergi, flytting/bosituasjon, ny jobb osv., returneres ikke pengene med mindre noe annet er skriftlig avtalt på forhånd.

 
Linker