Følg oss på facebook
Banner
Gave

For de som ønsker å gi en gave til dyrene, så er vårt kontonummer

3624.67.97670

Grasrotandelen

Støtt oss gratis ved å bytte grasrota i dag. Oppgi vårt org.nr. 988 712 698 til din tippefunksjonær neste gang du tipper.

Fosterhjem til katt søkes!

Alle våre fosterhjem er i disse dager overfylt, dessverre er det fremdeles puser som håper på at noen vil åpne hjemmet sitt for en husløs pus...

Vi har i dag ca. 20 forsterhjem, men inntil vi har fått et eget hus, trenger vi ca 20 til. Vil du være forsterhjem for DBBH?

Å være fosterhjem vil si å åpne sitt hjem og hjerte for en, eller flere små venner som trenger kjærlighet, omtanke, trygghet og mat. Det å ha nok fosterhjem tilgjengelig er avgjørende for om vi kan redde kattene fra sin elendighet.

Å være fosterhjem vil si å hjelpe oss å hjelpe katter

Det er ønskelig at de kattene du har i fosterhjem for oss får bli hos deg frem til vi finner et godt varig hjem til dem. Det kan være alt fra dager og uker, til flere måneder. Selvfølgelig kan ting skje som gjør dette umulig – da tar vi det underveis. Men vi ønsker at fosterhjemmet kan se på katten som sin i denne perioden – og prøve å finne en løsning med en venn/familie/bekjent som passer/gir mat dersom du må vekk noen dager. Om en katt får nytt hjem raskt eller om det går en tid avhenger av mye. For det første er det viktig at vi finner riktig familie til riktig katt. Derfor er vi avhengig av tilbakemeldinger underveis om kattens personlighet og utvikling.

En kattemamma med unger må få bli i fosterhjemmet til ungene er store nok for nye hjem – og til mammaen får sitt perfekte hjem. Andre årsaker til lengre opphold kan være at kattene har opplevd så store traumer at de har mistet tilliten til mennesker – noe som må bygges opp igjen over tid. Vi får inn mange katter som er dumpet, forlatt eller mishandlet.

Å være fosterhjem betyr å redde en eller flere katter - for våre katter betyr dette alt

Dersom du ikke har anledning til å være forsterhjem, kan du bidra med økonomisk støtte slik at de hjemløse kattene kan mates ute der de befinner seg. Nummeret til gavekontoen er: 3624.67.97670 - små og store gaver mottas med stor takknemlighet. 

Dersom du har tid, lyst, og anledning, trenger vi folk som kan hjelpe oss!

Vi leter etter frivillige som er over middels interessert i dyr og dyrevern – og som setter alle dyr like høyt; hunder, tamkatter, hjemløse katter, hester, piggsvin, rev – ja, enkelt sagt alle dyr. Vi ønsker oss frivillige som ønsker å bruke tid, krefter og hjertevarme på dyr i nød.
 
Vil du være med å fange inn de hjemløse kattene for å ta de med til dyrlegen vår for behandling? Kan du rykke ut på bekymringsmeldinger på dyr i nød? Kan du ta inn en venn i nød som ikke har noen andre – og gi kjærlighet og trygghet mens vi leter etter et godt varig hjem? Kan du stå på stands, selge lodd og andre ting som skaffer klingende mynt for å kunne redde enda flere dyr? Kan du legge kabaler og være med å dra lasset?

Det er givende å drive dyrevern, men det er både fysisk og mentalt krevende, og ofte frustrerende. Vi ser mye trist, men har langt flere gleder.
 
Dyrebeskyttelsen Hordaland ble startet 10. mars 2005, og har allerede utført mye – og lagt et godt grunnlag for fremtiden. Men vi er ikke i mål – det er derfor vi trenger flere til å hjelpe. Vi trenger voksne frivillige som ønsker å drive dyrevern, og som kan ta i et tak.  Du må kunne fungere som en del av en gruppe, og kunne ta i et tak på eget initiativ når du ser at det trengs. 
 
I Dyrebeskyttelsen lærer vi noe nytt hele tiden – og man må være innstilt på å ta til seg og bruke denne kunnskapen. Vi jobber ut fra retningslinjer fra Dyrebeskyttelsen Norge sentralt. I Dyrebeskyttelsen er det for eksempel viktig og naturlig at alle katter skal chippes, kastreres/steriliseres og få nye, trygge hjem. Der finnes mange myter og selvfølgeligheter om katter som gjort at katten i dag for mange har null verdi og status. Vi behandler for eksempel katten helt annerledes enn hunden. ”Det er bare en hund” eller ”Ja, ja, blir hunden påkjørt er det jo bare å skaffe seg en ny" - det ville vi aldri sagt – mens mange sier det om katter. For å gi katten tilbake den respekten den fortjener, er det viktig at frivillige i Dyrebeskyttelsen uten problemer kan tale kattens sak. At vi taler alle dyrenes sak; kjæledyrene, gårdsdyrene, rovdyrene, sirkusdyrene, pelsdyrene – ja, de som trenger en stemme.
 
Kan du tenke deg å være en del av oss i Dyrebeskyttelsen Norge avd. Bergen og Hordaland? Føler du at vi står for en sak du også har lyst å tale? Kontakt oss så fort du kan:
 
Mobil 954 57 776 mandag til fredag, kl 17-20 eller
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

 
Linker