Følg oss på facebook
Banner
Gave

For de som ønsker å gi en gave til dyrene, så er vårt kontonummer

3624.67.97670

Grasrotandelen

Støtt oss gratis ved å bytte grasrota i dag. Oppgi vårt org.nr. 988 712 698 til din tippefunksjonær neste gang du tipper.

Et liv før døden…

Tirsdag formiddag gikk startskuddet for denne ukens mirakel. Og selv om vi ikke snakker verdensfred, løsningen på sult og flomkatastrofer, vaksine mot kreft eller Jesu tilbakekomst, så var det like fullt et mirakel. En ny begynnelse på det som så langt har vært et smertefullt og tragisk liv.

- Habanitas liv.

Habanita selv visste ingenting om de glødende telefonlinjene, om fortvilelsen som akkurat den dagen handlet kun om henne. Hun visste ingenting om fellen, om veterinærkontoret eller det faktum at hennes dager i smertehelvetet snart ville være over.

For henne var denne dagen helt lik de fjorten foregående. Den startet med smerte og ville slutte med smerte. Det verkende såret som hadde erstattet bakpoten ville ikke være et hakk nærmere å gro, fordi Habanitas eneste form for smertelindring var en ru tunge…

Hun drømte ikke om det umulige… et temperert fiskemåltid tilberedt av mennesker som elsket henne, en myk sofa å sove i, tak over hodet, et hjem, en familie, en fremtid. Hennes eneste drøm var å slippe unna den altoppslukende smerten.

Og mens solen gikk opp over Bergen by tidlig denne tirsdagsmorgenen, samlet gode krefter seg rundt den vakre katten med de redde øynene, og et håpløst liv var i ferd med å endres for godt.

For all ondskap til tross, så finnes det fortsatt mennesker der ute som bryr seg. Som ikke snur det blinde øyet til en liten pus som i sin dypeste nød stikker hodet frem fra en busk og trygler om hjelp.

Mennesker som vil gå stille inn i historien som Habanitas reddende engler. De vil aldri motta Kongens Fortjenestemedalje for at de stod ved fellen da døren smalt igjen, de vil ikke få noen utmerkelser for at de tok henne inn denne tirsdagskvelden, ei eller for at de fraktet henne til Gården Dyreklinikk onsdagsmorgen. Like lite vil lederen i DBBH få noe stor anerkjennelse da hun uten å nøle ga klarsignal for at denne katten skulle reddes… Koste hva det koste ville!

Hjelpen var kommet, og om den ikke var kommet i rett tid, så var den kommet mens det fortsatt var håp.

Og mens solen gikk opp over Bergen by tidlig onsdagsmorgen fikk en liten, redd pus smertestillende midler som for en stakket stund ville sette en stopper for smertene hun hadde levd med døgnet rundt i 14 dager. Og vi i DBBH fikk beskjeden om at foten dessverre ikke kunne reddes og at eneste alternativ var amputasjon helt opp til låret.

Så kan man spørre seg da: Er det verdt det? Er det verdt å sende en livredd katt med null tillit til mennesker gjennom en operasjon, gjennom en lang rekonvalesenstid, gjennom den psykiske påkjenningen det er for en katt å skulle venne seg til mennesker igjen etter et år på gaten?

Vi velger å tro det! Det handler om retten til et liv før døden. Det handler ikke om de første 6 tøffe månedene, men om de 15 gode årene hun faktisk kan få.

Og om ikke alle deler vår oppfatning, så vet vi at det finnes mennesker der ute som mener at Habanitas bønn om hjelp ikke bør besvares med avliving.

Og det er til dere vi retter bønnen om et bidrag til Habanitas operasjon.

Hjelp oss å gjøre en forskjell for denne lille snupsen som har tråkket rundt på en avkappet pote i 14 dager, og som omsider fant motet til å stikke hodet frem fra en busk for å be om hjelp.


Ønsker du å gi en gave, er kontonummeret: 3624.67.97670


DU KAN OGSÅ SENDE SMS

Send DBBH1 til 2434 og støtt vårt arbeid med kr 30,-
eller DBBH2 til 2434 og støtt vårt arbeid med kr 100,-

 

 
Linker