Følg oss på facebook
Banner
Gave

For de som ønsker å gi en gave til dyrene, så er vårt kontonummer

3624.67.97670

Grasrotandelen

Støtt oss gratis ved å bytte grasrota i dag. Oppgi vårt org.nr. 988 712 698 til din tippefunksjonær neste gang du tipper.

Syk og forkommen katt funnet på Flaktveit

Dessverre kom hjelpen for sent for Cornelius, som sovnet stille inn et par dager etter at han ble reddet. Vi er glad for at han fikk oppleve kjærlighet og snille mennesker før han døde.

Les mer om historien til Cornelius i artikkelen.

Noen ganger blir ord fattige…

Vi rykket ut etter at en dyrevenn ringte oss og fortalte om en svært forkommen og tynn svart katt som var observert i Kråvasslia på Flaktveit i Åsane.

Katten så ut til å ha motoriske feil, brukket hale og den virker svært forkommen.

Vi satte opp felle med tunfisk på stedet hvor den ble observert. Forrige kveld gikk katten i fellen, og tårene våre triller nå for katten, for dette er et vondt syn… Dette er en avmagret katt som har slitt lenge… Vi kjørte katten til øyeblikkelig hjelp på MasterVet Tertnes og Gården Dyreklinikker, hvor Ulf Erlandsen åpnet opp klinikken kun for å hjelpe denne stakkars katten.

Vil dere hjelpe oss med veterinærregningen som vil komme på denne katten? Vårt kontonummer er 3624.67.97670, eller du kan gi oss en gave via SMS Send SMS med kodeord DBBH1 til 2434 for å støtte oss med kr 30,- Send SMS med kodeord DBBH2 til 2434 for å støtte oss med kr 100,- Alle gaver mottas med den største takknemlighet ♥ Vi vil gjøre alt vi kan for å redde katten, nå håper vi bare ikke at hjelpen kom for sent...

Her er historien til Cornelius, som vi har valgt å kalle han; På et iskaldt, frosset underlag sitter en sammenkrøpet liten sort skapning under et varmeutslipp på en blokk i et borettslag. Iskald og frossen forsøker han å varme seg på den lille lunken som kommer ut fra hullet i veggen. Hodet er tungt og kroppen sykelig tynn. Han er fullstendig tappet for krefter. Forsiktig løfter den lille pusen på hodet, og man kan se at det renne slim ut av munnen. Med triste, matte øyne ser han opp, og med en enorm anstrengelse flykter han unna på ustø bein som gir etter når han løpet unna i redsel idet fellen blir satt opp. Vi vet at dette er plassen hans, og at han vil komme tilbake. Så fellen blir stående.

Dagen etter er den mørke, lille skikkelsen på plass igjen under den varme luften. Igjen med bøyd hode og slim rundt munnen. Han er utmattet, desperat og så sulten, så sulten. Han lar seg nå heldigvis friste av den deilige maten i fellen. Et forferdelig syn møter oss som vil hjelpe, og vi klarer ikke å holde tilbake tårene. Tårer som indikerer fortvilelse og sorg over å se et dyr så medtatt, og vi lurer på hvordan ingen kan ha sett denne katten før nå?

"Det er bedre å knekke nakken på han og bli kvitt problemet, enn å prøve å hjelpe dyret». Dette ble sagt av mennesker som så på, da vi prøvde å hjelpe pusen. Det smerter oss å høre slike uttalelser. Skal ikke denne vakre, lille vennen få en sjanse??

Vår kjære trofaste veterinær Ulf Erlandsen ved MasterVet, er igjen dyrenes trofaste venn. Han er ikke sen med å rykke ut når vi ber han om hjelp. Han åpner dørene sine eksklusivt for å hjelpe. Etter undersøkelsen kan man oppsummere; betennelse i munnhulen, knekte tenner, skjev hodeholdning, betennelse i øregangen muligens inn til mellomøret. Dette vil senere bli utredet når katten har lagt på seg og kommet i litt bedre form. Han var sterkt dehydrert og bør pumpes med væske under huden. Videre var han ekstrem tynn, nedkjørt, har øremidd og er sterkt angrepet av parasitter i tarm, noe som igjen førte til anemisk tilstand. Med andre ord, katten var svært nedkjørt, og i svært dårlig forfatning.

Om katten vil bli frisk, vet vi ikke, men vi skal gjøre alt som står i vår makt for at han skal bli den staselige katten han en gang har vært. Han vil få videre oppfølging hos veterinær når tilstanden tillater det.

Nytter det å bry seg? Ja, klart det gjør! Og vårt frivillige arbeid er verd hver time vi legger ned, når vi ser hvor takknemlig et dyr blir for å få hjelp. Når vi så denne katten, kunne vi ikke annet enn tenke på eventyret om "Piken med svovelstikkene". Heldigvis, ser det nå ut som om denne historien vil ende lykkelig for den vakre pusen ♥

 
Linker