Følg oss på facebook
Banner
Gave

For de som ønsker å gi en gave til dyrene, så er vårt kontonummer

3624.67.97670

Grasrotandelen

Støtt oss gratis ved å bytte grasrota i dag. Oppgi vårt org.nr. 988 712 698 til din tippefunksjonær neste gang du tipper.

Nå er sesongen i gang - vi trenger flere fosterhjem

Våren er kommet og igjen står vi overfor utfordringer med forkomne og hjemløse katter som krever akutt hjelp etter en lang vinter med lite mat og med store påkjenninger på kroppen. I tillegg har løpetiden kommet og gått, noe som resulterer i kattemødre med nyfødte kattekull som er blitt kastet ut i fra det som en gang var deres trygge og gode hjem.

Vi ønsker å hjelpe så mange som mulig, men uten fosterhjem å plassere de hjemløse dyrene hos, klarer vi ikke å hjelpe alle. Vi er fullstendig avhengige av hjelp i fra private som kan åpne sitt hjem for disse tapre og gode vennene.

For øyeblikket har vi 3 katter som står uten hjem og som sårt trenger vår hjelp. Kattene er tydelig preget av å ha gått alene ute lenge med store sår, floker, flått og andre plager som følge av en lang og kald vinter. Kattene har fått medisinsk hjelp av vår generøse og snille veterinær, men vi mangler altså et sted å plassere dyrene.

Nå håper vi at noen har mulighet og lyst til å hjelpe oss med å ta i mot disse kattene. Å åpne hjemmene sine for en av de mindre heldige, og gi de den omsorgen og kjærligheten som de fortjener.

Vi trenger mange fosterhjem, så ikke nøl med å ta kontakt. Det kan bli deg og din hjelp som gjør at vi kan redde neste venn i nød!

Send epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen dersom du ønsker å hjelpe.

Hva kan DU gjøre for hjemløse dyr?

Når en kommer over en katt som trenger hjelp, så er det viktig at publikum i det lengste prøver å finne gode løsninger. Det er mye man kan gjøre selv, med mindre katten er i akutt nød.

Er du sikker på at katten er hjemløs?

Det er ikke sikkert katten er hjemløs, selv om det plutselig står en fremmed en i hagen din. Ikke tilby mat til fremmede katter med mindre du er sikker på at katten er hjemløs. Katter er glade i mat, og spiser av hjertens glede om de blir tilbydt noe godt. Hvis katten er i fin form så har den nok et hjem i nærheten, og om du begynner å mate den vil den sannsynligvis ikke gå hjem igjen, og ender til slutt på avveie. Undersøk om noen i nærheten eier katten før du tar den inn eller begynner å mate den. Vi hører ofte om katter som ikke kommer hjem igjen fordi naboer plutselig har begynt å mate katten i den tro at den er hjemløs.

Når man har forsikret seg om at katten faktisk er hjemløs, er det fremdeles mye man kan gjøre som privatperson for å lette arbeidet for oss i Dyrebeskyttelsen.

  • Sjekk om katten er chippet/ID-merket eller bærer halsbånd
  • Sett opp lapper i nærområdet med bilde av katten (postkassestativ er et godt sted)
  • Legg inn annonse på dyrebar.no, med bilde og beskrivelse av katten.
  • Kan du ev. ta inn katten selv?

Steriliser og kastrer katten din!

Hvert år fødes ca. 60 000 kattunger, mesteparten av disse ender opp som hjemløse eller blir avlivet på inhumane måter. Det er mange fordeler med å kastrering og sterilisering: - Sterilisering / kastrering av katten

Hvorfor ber vi om hjelp fra publikum?

Dyrebeskyttelsen Norge, Bergen og Hordaland består av en håndfull frivillige uten lønn, som er over gjennomsnittet opptatt av dyr og dyrs velferd. Dessverre mottar vi lite støtte fra kommune og stat, og vi jobber kontinuerlig for å få inn nok penger til å dekke utgifter til veterinær og annet som disse dyrene trenger. Alle oppgavene rundt dyrevernsarbeid krever mye ressurser, og vi er få frivillige. Dette arbeidet utfører vi på fritiden vår, og vi trenger forståelse for at vi ikke har noen "akutt-tjeneste" hvor vi bare kan rykke ut og hente dyrene. Alle slike saker krever organisering og planlegging, og det er mye logistikk som skal til før vi kan ta inn dyrene.

Flere tips og råd om katter finner du her: - Katt

 
Linker