Vårt arbeid og våre verdier
Å jobbe med dyrevern gir oss tøffe hverdager. Vi opplever ofte død, sult, skader, lidelse mm på dyrene vi får melding om. Noen dager er fryktelig urettferdige og tunge. Vi prøver å hjelpe flest mulig av de mange henvendelsene vi får. Når vi får melding om saker organiserer vi og reiser ut i feltet for å fange inn dyr så langt vi har kapasitet. Mesteparten av henvendelsene vi får er katter.
Alle dyr vi tar i mot får veterinærbehandling ved ankomst, og blir sterilisterte / kastrerte og chip-merket. Katter blir helsesjekket, kontrollert for øremidd, sjekk av tenner, samt vaksinert og FIV-testet. Ved behov blir det tatt utvidede blodprøver, RTG og CT.
Vår organisasjon avliver ikke Fiv katter men omplasserer de videre som innekatter. Mange veterinærer antar at FIV-katter vil bli syke. Dette forsterkes når en katt kommer inn til veterinæren, når katten lider av mange problemer. Dersom katten tester positiv på Fiv, vil sykdommen få skylden for andre problemer katten har. Fiv er ikke en avlivingsgrunn.
Hjemløshet blant katter er et menneskeskapt problem. Det er også et økende problem. Vi ønsker obligatorisk kastrering og chipmerking av katter og kommer til å jobbe politisk rettet mot dette. Statistikken på hjemløse dyr går oppover tross i mange opplysningskampanjer dyrebeskyttelsen har på landsbasis.
Vi ser også en økning på annonser hvor folk « omsetter» kattene sine til «kreti og pleti». De fleste tar ikke en bakgrunnssjekk på hvor de kommer til. Mange av «finnkattene» er det vi i dyrebeskyttelsen som plukker opp. Det er enormt mange katter i hele landet som fødes og blir gitt vekk. Parallelt så sliter Dyrebeskyttelsen med å hjelpe dyr i nød.
Mange tror at vi har hjelpeplikt ved henvendelse på et dyr i nød. Men vi har ikke mer hjelpeplikt enn den vanlige mannen i gaten. Vi må alle vise omsorg for et dyr i nød og hjelpe til.
Vårt motto er –«Respekt for individet.»