Skip to main content
 

Vårt arbeid og våre verdier

Å jobbe med dyrevern gir oss tøffe hverdager. Vi opplever ofte død, sult, skader, lidelse mm på dyrene vi får melding om. Noen dager er fryktelig urettferdige og tunge. Vi prøver å hjelpe flest mulig av de mange henvendelsene vi får. Når vi får melding om saker organiserer vi og reiser ut i feltet for å fange inn dyr så langt vi har kapasitet. Mesteparten av henvendelsene vi får er katter.

Alle dyr vi tar i mot får veterinærbehandling ved ankomst, og blir sterilisterte / kastrerte og chip-merket. Katter blir helsesjekket, kontrollert for øremidd, sjekk av tenner, samt vaksinert og FIV-testet. Ved behov blir det tatt utvidede blodprøver, RTG og CT.

Vår organisasjon avliver ikke Fiv katter men omplasserer de videre som innekatter. Mange veterinærer antar at FIV-katter vil bli syke. Dette forsterkes når en katt kommer inn til veterinæren, når katten lider av mange problemer. Dersom katten tester positiv på Fiv, vil sykdommen få skylden for andre problemer katten har. Fiv er ikke en avlivingsgrunn.

Hjemløshet blant katter er et menneskeskapt problem. Det er også et økende problem. Vi ønsker obligatorisk kastrering og chipmerking av katter og kommer til å jobbe politisk rettet mot dette. Statistikken på hjemløse dyr går oppover tross i mange opplysningskampanjer dyrebeskyttelsen har på landsbasis.

Vi ser også en økning på annonser hvor folk « omsetter» kattene sine til «kreti og pleti». De fleste tar ikke en bakgrunnssjekk på hvor de kommer til. Mange av «finnkattene» er det vi i dyrebeskyttelsen som plukker opp. Det er enormt mange katter i hele landet som fødes og blir gitt vekk. Parallelt så sliter Dyrebeskyttelsen med å hjelpe dyr i nød.

Mange tror at vi har hjelpeplikt ved henvendelse på et dyr i nød. Men vi har ikke mer hjelpeplikt enn den vanlige mannen i gaten. Vi må alle vise omsorg for et dyr i nød og hjelpe til.

Vårt motto er –«Respekt for individet.»

Bli medlem

Som medlem gir du en bestemt pengesum i året som går direkte til å hjelpe dyrene. Det finnes flere typer medlemskap, der hovedmedlemskapet koster 450,- i året. Dette utgjør ikke mer enn litt over én krone per dag. Prisen er rimeligere for medlemskap for barn, ungdommer og studenter. Vi setter ekstremt stor pris på medlemmene våre!

Som medlem mottar du også medlemsbladet Dyrenes Forsvarer fire ganger i året. Der vil du finne interessante artikler om saker Dyrebeskyttelsen arbeider for.

Trykk her hvis du ønsker å sendes videre til Dyrebeskyttelsen Norges nettsted for å bli medlem eller lese mer om de forskjellige medlemskapene.

PS! Du kan enten velge å støtte Dyrebeskyttelsen Norge, eller en bestemt lokalavdeling. Vi setter naturligvis pris på om du velger «Bergen og Hordaland» i listen over lokalavdelinger 🙂

Gi en gave

Vi er veldig takknemlige for alle donasjoner, og tar de imot på følgende kontonummer: 3624.67.97670

Ønsker du å gi et medlemskap i Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland i gave? Ta kontakt med oss på db.bergen.hordaland@gmail.com eller ring 954 57 776.

Støtt oss med grasrotandel

Grasrotandelen utgjør en utrolig stor forskjell for oss og vår inntekt. Derfor vil det bety veldig mye for oss om du velger oss som din grasrotmottaker!

Grasrotandelen gir deg som spiller hos Norsk Tipping mulighet til å bestemme hvem som skal motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller går inntil fem prosent av din innsats til den grasrotmottakeren du velger, helt uten at det går utover din innsats, premie eller vinnersjanse!

Du kan bli grasrotgiver for oss i alle Norsk Tippings kanaler, eller ved å sende SMS: «Grasrotandelen 988712698» til 60000

Kjøp en gave med mening

Du vil stadig finne nye produkter i vår nettbutikk. Gjennom bruk av disse produktene har du mulighet til å vise ditt engasjement, samtidig som du bidrar til vårt arbeid for dyrenes velferd. Vi selger også alternative gaver, som er en perfekt presang til de som allerede har alt.

Gå til nettbutikken

Minnegaver

I forbindelse med begravelse kan du velge å la de som ønsker å gi en minnegave i stedet for blomster.

En minnegave vil gå til Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland sitt arbeid med hjemløse dyr og vil være et verdifullt bidrag til vårt arbeid for dyr i en vanskelig situasjon.

Slik gjør du:

  • Sett inn et ønske om minnegave i dødsannonsen
  • Oppgi vårt kontonummer 3624 67 97670

De som ønsker å gi en minnegave må få beskjed om at innbetalingen må merkes med navn på giver og navn på den avdøde. Legg ved navn og adresse til nærmeste pårørende, som da i etterkant mottar et takkebrev.

Ta kontakt med oss på 954 57 776 eller db.bergen.hordaland@gmail.com hvis du ønsker mer informasjon.

Hør også med begravelsesbyrået – flere av dem har løsninger på minnegaver.

Testamentariske gaver

Ved å gi en gave til Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland i testamentet, gir du dyrene også i de kommende generasjoner en hjelpende hånd.

Testamentariske gaver til Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland er fritatt for arveavgift, så du kan være sikker på at hele verdien av din gave vil gå uavkortet til vårt arbeid for å bedre dyrenes vilkår. Det er en tillitssak å overlate midler til en organisasjon. For å sikre at dine siste ønsker blir ivaretatt, har Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland en avtale med en advokat som kan gi deg gratis hjelp til oppsett av testamentet som tilgodeser Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland.

Kontakt oss på tlf 954 57 776 eller e-post db.bergen.hordaland@gmail.com

Få skattefradrag på gaver

Alle pengegaver mellom 500 kr og 50 000 kroner kan trekkes fra på skattemeldingen.

Jeg har fått oppgitt feil beløp

Hvis du har gitt flere gaver i løpet av året med ulikt telefonnummer, navn eller adresse, kan dette føre til feil i beregningen. For å rette opp dette må du ta kontakt på 23 13 92 50, eller på e-post post@dyrebeskyttelsen.no

Dette må gjøres før 20. februar, for at riktig beløp skal blir innrapportert på skattemeldingen. 

PS. Medlemskontingenten er ikke fradragsberettiget.

Er det noen gaver som ikke gir rett til skattefradrag?

Gaver som er gitt anonymt gir ikke automatisk skattefradrag. Det er fordi Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland ikke mottar nok opplysninger om giver.

Medlemskontingenten gir ikke rett til skattefradrag.

Hva er grensen for skattefradrag?

Du kan få skattefradrag på pengegaver mellom 500 og 50 000 kroner gitt til frivillige organisasjoner. 

Innberetning til Skatteetaten

Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland innrapporterer gaver direkte til Skatteetaten, og sender deretter ut årsoppgaven. Dette forutsetter at vi har ditt personnummer. Du kan ringe Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland på 954 57 776.

Etter Skatteetatens regler får du ikke fradrag for gaven hvis den ikke er innberettet av Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland. Du kan ikke selv oppgi denne i skattemeldingen.

Når gaven er innberettet kommer den automatisk på din skattemelding.

Gavene blir innberettet i det inntektsåret de er gitt og forutsetter at de er registrert på bankkontoen til Dyrebeskyttelsen Norge Bergen og Hordaland innen 31.12 i det aktuelle inntektsåret. Gaver som mottas etter fristen, blir automatisk inntektsført året etter.

Fjernadopsjon

Visste du at du kan fjernadoptere en katt?

Passer det ikke å eie en katt, så kan du fjernadoptere en av våre katter som venter på et permanent hjem. Å fjernadoptere koster kr 50,- pr. måned. Pengene går til fór, øremerking/id-chip, medisin, veterinær, kattesand, kastrering og andre nødvendigheter til katten. I Dyrebeskyttelsen Norge, Bergen og Hordaland har vi mange fantastiske katter som leter etter et hjem, og frem til de får sitt eget drømmehjem tar vi vare på dem gjennom fjernadopsjonprosjektet.

Det er mange forskjellige, tragiske historier bak de søte ansiktene. Sult, sykdom, og i noen tilfeller mishandling, er dessverre ofte fellesnevneren. Nesten alle er et resultat av menneskelig svikt og likegyldighet. Dyrebeskyttelsen Norge, Bergen og Hordaland prøver å begrense omfanget av dette, først og fremst gjennom å gi dem et sted å sove, mat, medisin og ikke minst – kjærlighet.

Dersom du velger å støtte oss gjennom fjernadopsjon, vil du motta et fjernadopsjonsbevis en til to ganger årlig. Du kan adoptere en eller flere katter, vi har ingen begrensinger. Du kan når som helst si opp adopsjonen, og har ingen forpliktelser utover din månedlige gave. For at vi lettere skal ha oversikt over dine donasjoner, er det ønskelig at du setter opp et autotrekk på kr 50,-, PR måned og merker innbetalingen med «fjernadopsjon» og mailadressen din.

Det er mulig å trekke donasjoner fra skatten, da vi er en godkjent frivillig organisasjon. Hvis du ønsker å fjernadoptere en katt, så sender du oss en e-post til: db.bergen.hordaland@gmail.com

Kontonummer for fjernadopsjon er: 3624.19.53321
Husk å merke innbetalingen med fjernadopsjon og mailadressen din og personnummer for innberetning til skatteetaten for refusjon av skatt.